Nieuws

Gomarus wint Team Mathematics Challenge en ticket naar Engeland

Het Gomarus College wint de eerste prijs tijdens de Team Mathematics Challenge! • donderdag 16 maart 2017

Het Gomarus College wint de eerste prijs tijdens de landelijke Team Mathematics Challenge! Op vrijdag 10 maart werd in Breukelen de jaarlijkse Team Mathematics Challenge gehouden. Dit is een wiskunde wedstrijd voor Tweetalige scholen, georganiseerd door University of Leeds.

Vier TTO (tweetalig onderwijs) leerlingen uit de onderbouw vertegenwoordigden het Gomarus College in de strijd tegen 37 andere scholen. Het was een spannende wedstrijd met teamwork, breinkrakers en veel adrenaline. Na vier ronden, bestaande uit een Group Competition, Cross number, Shuttle en Relay, ging team Gomarus er met de eerste prijs vandoor! Het Gomarus College wordt nu uitgenodigd om in Engeland deel te nemen aan de Engelse variant van deze wedstrijd voor de Engelse scholen.

Gefeliciteerd kanjers! Super gedaan!

Geinig weetje
Voor deze wiskunde leerlingen was het vervoer naar Breukelen, waar de wedstrijd plaatsvond, al een wiskundige uitdaging:
Vroeg in de morgen moesten onze leerlingen opstaan. Jan stapte al om 05:40 uur in de bus op weg naar Groningen om daar de trein te halen. In
Groningen stapte ook Wessel op de trein. Beide in de voorste coupé. In Assen maakten Simone, Jeroen en docent Harry Drijfhout het team compleet en ging het verder naar Breukelen.

Trotse winnaars! Wessel Riedstra, Jan de Boer, Simone Klok, Jeroen Schippper