Geef je hier op voor de Doedag

E-mailadres ouder(s)/opvoeder(s)(Vereist)
We gebruiken je mailadres om je een bevestiging te sturen
Mocht er iets zijn, dan kunnen we gemakkelijk even bellen
De begeleiders (leerkrachten en ouder(s)/opvoeder(s)) krijgen een lunch aangeboden. De kinderen krijgen een broodje, maar het is wel verstandig om een eigen lunchpakket mee te geven.
Voor welke Doedag geef je je op?(Vereist)

Voor de Doedag op 16 november is op beide locaties het maximale aantal aanmeldingen bereikt.

Welke richting denk je te gaan doen?(Vereist)
(voorlopig verwacht niveau)

Workshops

Na het ochtendprogramma ga je twee workshops volgen passend bij de richting die je zojuist aangevinkt hebt. Heb je gekozen voor basis/kader of theoretische leerweg? Kies hieronder alvast de richting die je leuk lijkt, op volgorde van 1e voorkeur t/m 3e voorkeur.*


*Je kunt niet twee keer dezelfde keuze maken.

Ik ga waarschijnlijk naar basis of kader (vmbo)

Kies tussen Mens&Dienstverlenen óf Techniek&Vakmanschap
Kies uit Economie&Ondernemen / Zorg&Welzijn / Produceren Installeren & Energie / Bouwen Wonen & Interieur / Mens&Dienstverlenen / Techniek&Vakmanschap
Kies uit Economie&Ondernemen / Zorg&Welzijn / Produceren Installeren & Energie / Bouwen Wonen & Interieur / Mens&Dienstverlenen / Techniek&Vakmanschap

Ik ga waarschijnlijk naar theoretische leerweg (VakMavo/ VakHavo)

1e keuze: LeerCentrum (natuur-/scheikunde en Techlab). Deze workshop staat al vast, je hoeft hier alleen een 2e en 3e keuze aan te geven.

Kies uit Economie&Ondernemen / Zorg&Welzijn / Produceren Installeren & Energie / Bouwen Wonen & Interieur
Kies uit Economie&Ondernemen / Zorg&Welzijn / Produceren Installeren & Energie / Bouwen Wonen & Interieur

Ik ga waarschijnlijk naar theoretische leerweg (VakMavo/ VakHavo)

Je wordt ingedeeld in workshops op Vondelpad 2 en Vondelpad 3 gericht op theorie en praktijk, je hoeft hier dus niet te kiezen.

Ik ga waarschijnlijk naar havo of vwo

Je wordt ingedeeld in workshops op Vondelpad 3 gericht op havo/vwo, je hoeft hier dus niet te kiezen.

Ik ga waarschijnlijk naar tweetalig onderwijs

Je wordt ingedeeld in workshops op Vondelpad 3 gericht op tweetalig onderwijs, je hoeft hier dus niet te kiezen.

Workshops

1. Vmbo basis/kader: Vakcollege Techniek en Vakmanschap (T&V)

Op het Vakcollege Techniek en Vakmanschap kun je leuke dingen maken van allerlei materialen, zoals hout, metaal en kunststof. Leerlingen maken bijvoorbeeld een muizenvalauto, een windmolen, of een zeilboot. Je leert vooral door te doen.

Als je kiest voor het Vakcollege Techniek krijg je in de eerste klas al 10 uur techniek per week. In de hogere klassen nog meer. Ook bezoek je regelmatig een bedrijf om te kijken wat voor beroepen er allemaal mogelijk zijn. Als je denkt dat het alleen voor jongens is heb je het mis. Ook voor meisjes is het een ontzettend leuke opleiding. Je kunt bijvoorbeeld meubelmaker worden, timmerman, schilder of technisch tekenaar.

Op de Doedag maak je een werkstuk dat je ook mee naar huis mag nemen.

2. Vmbo basis/kader: Vakcollege Mens en Dienstverlenen (M&D)

Op het Vakcollege Mens en Dienstverlenen leer je eerst voor jezelf en daarna voor anderen te zorgen. De lessen zijn een afwisseling van praktijk en theorie. We werken met thema’s als: je leefomgeving, de keuken, gezonde voeding, lichaamsverzorging en wonen. We gaan ook op bezoek  bij een zorginstelling, een winkel of we krijgen een gastles.

Vakcollege M&D is een prima voorbereiding op de afdelingen Z&W en E&O, dus voor zowel jongens als meiden.

Wil je deze opleiding misschien gaan volgen? Kom dan naar onze workshop!

3. Vmbo basis/kader: Produceren, Installeren en Energie (PIE)

Je leert om installaties aan te leggen met gas, water en elektra. Denk aan huisinstallaties, centrale verwarming, zonnepanelen, beheerautomatisering en beveiligingsapparatuur. Daarnaast staat metaalbewerking op het programma. Je leert daar allerlei metalen bewerken, zoals  buigen, boren, zagen, lassen enz. Ook leer je een draaibank bedienen. Het omgaan met machines en gereedschappen staat bij dit profiel centraal, zodat je deze kunt bedienen, controleren en repareren.

Wil je deze opleiding misschien gaan volgen? Kom dan naar onze workshop!

4. Vmbo basis/kader: Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)

Je leert hoe je hout kunt bewerken met handgereedschap, maar je leert ook met verschillende machines te werken. Je doet dat door allerlei werkstukken te maken zoals kozijnen en meubels. Daarnaast leer je bouwtekeningen te lezen en zelf te maken op de computer, je leert metselen, bestrating leggen, reclametechniek, schilderen, ontwerpen.

Wil je deze opleiding misschien gaan volgen? Kom dan naar onze workshop!

5. Vmbo basis/kader: Zorg en Welzijn (Z&W)

Wat doe je op school in klas 3 en 4?

Je maakt kennis met verschillende beroepen, waaronder verzorging en verpleging, welzijn, uiterlijke verzorging en facilitaire dienstverlening. Naast verplichte onderdelen kun je ook onderdelen kiezen die jou erg leuk lijken (bijv. schoonheidssalon,  kapsalon of Sport en bewegen). Dit geeft je de kans te kiezen wat het beste bij je past.

Wil je deze opleiding misschien gaan volgen? Kom dan naar onze workshop!

6. Vmbo basis/kader: Economie en Ondernemen (E&O)

De brede opleiding E&O laat jou zien wat er komt kijken bij het runnen van een (eigen) bedrijf, zowel voor als achter de schermen. Denk hierbij aan verkopen, het opzetten van een webshop, het inrichten van een etalage, het bijhouden van de administratie en werken in de logistiek. Als je het leuk lijkt om kennis te maken met verschillende afdelingen in een bedrijf, graag met mensen werkt, plezier hebt in het werken achter een PC, graag met geld werkt en het leuk vindt daarmee te rekenen, dan is E&O wat voor jou! Je legt dan een goede basis voor beroepen als: verkoper, ICT-medewerker, grafisch vormgever, juridisch medewerker, zelfstandig ondernemer (eigen baas), secretaresse, logistiek medewerker of administratief medewerker.

Wil je deze opleiding misschien gaan volgen? Kom dan naar onze workshop!

7. VakMavo/Havo

De VakMavo/Havo is de leerweg waar je naast veel theorievakken op je eigen niveau ook aan aantal praktijkvakken volgt. Vanuit deze leerweg kun je na 1 of 2 jaar doorgaan op de VakMavo of instromen op de havo. Kom je erachter dat je liever met je handen werkt? Dan kun je na jaar 1 én jaar 2 instromen in de meer praktische kaderberoepsgerichte leerweg. In de VakMavo/Havo leren we op veel verschillende manieren en zoeken we de manier die bij jou past. We helpen je bij het kiezen van jouw beste route op de middelbare school. We vinden het belangrijk om jou te leren kennen. 

Op de Doedag gaan we aan de slag in het LC (leercentrum). Hier gaan we met verschillende vakken op allerlei manieren aan het werk. We hopen dat je een goed beeld krijgt van onze toffe leerweg. Namens alle leerlingen van de VakMavo/Havo: je bent van harte welkom! 

8. Havo/vwo 1

Deze workshop is voor leerlingen die volgend jaar naar havo of vwo gaan.
De inhoud van deze workshop laten we nog even geheim, laat je dus verrassen.

9. Havo/vwo 2

Ook deze tweede workshop is voor leerlingen die volgend jaar naar havo of vwo gaan.
De inhoud van deze workshop is anders dan de vorige, maar laten we ook nog even geheim. Dus laat je opnieuw verrassen!

10. Havo/vwo 3

En deze derde workshop is ook voor leerlingen die volgend jaar naar havo of vwo gaan.
De inhoud van deze workshop is ook weer anders dan de vorige twee, maar laten we ook nog even geheim. Dus laat je opnieuw verrassen!

11. Tto

Denkt jouw meester of juf dat je volgend jaar wel vwo kunt gaan doen? En wil je meer weten over tweetalig onderwijs? Dan ben je van harte welkom bij de proefles tto. Deze is in het Engels, zodat je er alvast aan kunt wennen dat de meeste vakken op het tto in het Engels worden gegeven. Maar maak je daarover geen zorgen: je zult het meeste wel begrijpen!