Praktische informatie

Gomarusportaal en schoolapp

Gebruik het Gomarusportaal en schoolapp om op de hoogte te blijven van nieuws en informatie rondom de schoolzaken van jouw kind. Gemakkelijk via de telefoon, tablet, pc of laptop.

Een aantal mogelijkheden van de app:

 • Gepersonaliseerde nieuwsfeed
 • Actueel rooster, cijfers, huiswerk en agenda
 • Ziekmelden en verlof aanvragen
 • Infobank met belangrijke info, zoals contactgegevens en vakanties
 • Wie is wie: overzicht van docenten met chatfunctie

Blijf je op de hoogte van nieuws en informatie rondom de schoolzaken van jouw kind.

Hoe werkt het?

 • Download de app (zie hieronder) of open het portaal via https://sso.onderwijsportalen.nl/login/1003-1. De link is ook te vinden op onze website rechtsboven onder het kopje ‘Ga snel naar’.
 • Open de app en vul de schoolnaam ‘Gomarus College’ in. 
 • Je komt in de ‘Van Volta’ omgeving. Kies inloggen als ouder.
 • Log in met je Magisteraccount. Let op: inlognaam zonder @gomaruscollege.nl erachter. (Inloggegevens van Magister kwijt? Stuur een mailtje naar helpdesk@gsg.nl)
 • Wanneer je voor het eerst inlogt in de nieuwe versie wordt er gevraagd je privacy voorkeuren aan te geven. Dit is van belang in verband met de privacywetgeving. Deze voorkeuren kun je op elk moment wijzigen in je profiel.

Meerdere kinderen op het Gomarus College? Klik op de naam van het kind om te switchen. De informatie op het portaal past zich aan. Ook voor het ziekmelden is het van belang het juiste kind te selecteren.

App downloaden
Had je de Gomarusapp al op je mobiel staan? Verwijder deze en download de nieuwe app volgens de instructies hieronder.

 • Scan één van de onderstaande QR-codes
 • Of zoek in de App Store of Google Play Store op ‘onderwijsportalen’.
 • Of download de app via één van de onderstaande links

De app werkt in principe bij de meest gangbare telefoons.

Let op: via het portaal en de app kun je als ouder/verzorger ook de absentie van je kind(eren) doorgeven. Zorg dus dat je het wachtwoord niet deelt.

Download de Gomarusapp via onderstaande links of Qr-codes

Scan één van de QR-codes om de Gomarusapp te downloaden.

Ziekmelden
Ziekmelden kan via het portaal of de app. Je kunt je alleen voor een hele dag ziekmelden. Meld je kind elke dag dat het ziek is af via het portaal of de app. Dat is om te voorkomen dat een leerling die beter is een dag iets doet i.p.v. naar school gaat.

Als het kind langdurig ziek is of er is iets ernstigs aan de hand, dan is het beter om even te bellen met de school. Dan kan de situatie uitgelegd worden en kunnen er afspraken gemaakt worden over het contact met school.

Verlof aanvragen
Ook is er de mogelijkheid om verlof aan te vragen via het portaal. Verlof aanvragen kan, in tegenstelling tot ziekmeldingen, voor een specifiek aantal uren. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan de tandarts of orthodontist.

Verlof aanvragen Praktijkonderwijs
Voor het Praktijkonderwijs kun je niet verlof aanvragen via het portaal of de Gomarusapp. Hier kun je contact opnemen met Teamleider en ondersteuningscoördinator Wilja Dijkema-Vegter via wj.dijkema@gomaruscollege.nl.

Tot slot
Er wordt continu hard gewerkt aan een goed werkende app. Werkt er toch nog iets niet goed, dan horen we dat graag! Zo kunnen we het snel oplossen en de app zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken.

Problemen kun je melden via communicatie@gomaruscollege.nl.