Praktische informatie

Vervoer

Elke dag reizen honderden leerlingen vanuit de noordelijke provincies af naar de verschillende locaties van het Gomarus College. De één gaat op de fiets en de ander gaat met het openbaar vervoer. Het vervoer naar onze locaties is erg belangrijk, omdat we zoveel mogelijk leerlingen gereformeerd onderwijs willen aanbieden.

Wanneer u voor uw kind een openbaar vervoerabonnement wilt aanvragen kunt u hiervoor rechtstreeks terecht bij de vervoerder (Arriva, Qbuzz of NS). U kunt in de webshop van de vervoerder of bij een servicepunt een abonnement kopen voor het reductietarief wat geldt voor jeugd van 12 t/m 18 jaar. Informatie over de verschillende abonnement kunt u vinden op de website van de vervoerders. 

Om een abonnement te kunnen aanschaffen moet u in het bezit zijn van een persoonlijke ov-chipkaart. Deze moet u zelf hier aanschaffen en kost € 7,50. 

Hoe bijzonder het Gomarus is? Bijzonder genoeg om er elke dag 40 kilometer voor te fietsen!

Nynke Visser, klas 2

Tegemoetkoming vervoerskosten

Studiefonds
In de provincie Groningen kan een tegemoetkoming in de reis- en studiekosten worden aangevraagd. De tegemoetkoming is afhankelijk van een aantal voorwaarden. Voor de voorwaarden en meer informatie: Provincie Groningen website of bel 050-316 43 21.

Vrienden van Gomarus
Afhankelijk van uw inkomen kunt u voor financiële ondersteuning van de vervoerskosten een beroep doen op de Stichting Vrienden van Gomarus. Dit kan voor zowel het openbaar vervoer als voor een (elektrische) fiets. Het doel van de stichting Vrienden van Gomarus is het gereformeerde onderwijs bereikbaar te houden. Door middel van giften kunnen zij een tegemoetkoming in de reiskosten aanbieden aan ouders. Met behulp van vele donateurs wordt bevorderd dat het gereformeerd onderwijs bereikbaar blijft.

Voor meer informatie over de tegemoetkoming in de vervoerskosten, het rekenmodel en de aanvraagformulieren klikt u op onderstaande link.

Draagt u al bij aan de Vriendenstichting?

Stichting Vrienden van Gomarus is afhankelijk van giften om het gereformeerd onderwijs bereikbaar te houden. Ook uw gift is van harte welkom! Zo geeft u andere kinderen en hun ouders die hoge reiskosten hebben de mogelijkheid om gereformeerd onderwijs te volgen.