header image

Kies ook voor het
Gomarus College

Maakt jouw kind binnenkort de overstap van het basisonderwijs naar het middelbaar onderwijs? Ga dan ook voor een school waar leerlingen leren voor hun Leven! Lees alles wat je moet weten over onze scholen en start met je aanmelding. 

Leren voor je Leven  

Op het Gomarus College staat de ontwikkeling van onze leerlingen centraal. Dit zie je terug in de goede, persoonlijke begeleiding die we bieden en de ruimte voor extra uitdaging en talentontwikkeling. We vinden het belangrijk dat er ruimte is om te leren, fouten te maken en te groeien. Voor nu en voor later, want leren doe je voor je Leven.  

Aanmelden bij het Gomarus College

Aanmelden kan via onze aanmeldpagina, waar je in vier stappen de aanmelding kunt afronden. Is het de eerste keer dat je een kind aanmeldt op het Gomarus College? Dan ontvang je ook een uitnodiging voor een aanmeldgesprek. Dit is een kennismakingsgesprek waarin we graag samen kijken of jouw zoon of dochter zich thuis gaat voelen op het Gomarus College.  

Mijn eerste indruk van de school was heel leuk.
Ik moet nu wel

achttien kilometer

fietsen, maar dat vind ik

helemaal niet erg.

Rachel, Leerling klas 1, Assen
Rachel (13, links) en Sanniek (13, rechts)
Lees hun verhaal ook in het Gomarus Magazine (p. 43)

Introductie op jullie nieuwe school

Om de overstap zo klein mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat leerlingen zich snel thuis voelen, organiseren we eerst een kennismakingsdag voor de zomervakantie. Hier krijgen ze meer informatie over de middelbare school, hun rooster en wat ze nodig hebben. Na de zomervakantie trappen ze het schooljaar af met een introductieweek. Dit is een week vol leuke activiteiten waarin zij hun klasgenoten, het schoolgebouw en de vakken leren kennen.  

Alle Gomarus College locaties

Op het Gomarus College worden verschillende niveaus aangeboden: van praktijkonderwijs tot gymnasium. Afhankelijk van het niveau van het kind kan hij/zij zich aanmelden voor verschillende locaties in Groningen, Assen, Drachten of Leeuwarden.