header image

BWI

Basis (Vakcollege)

Profiel Bouwen, Wonen & Interieur (Vakcollege)

Een enorme brug waar duizenden mensen dagelijks overheen gaan. Een moderne woonwijk. Nieuwe stations in Utrecht en Amsterdam. Allemaal spectaculaire bouwwerken door mensen gemaakt! Door ontwerpers, tekenaars, metselaars, schilders, interieurspecialisten, bouwkundigen, meubelmakers en honderden andere specialisten. En straks ook door jou? Bouwen, Wonen en Interieur is een bedrijfstak met alle ruimte en veel keuzemogelijkheden.

Je leert op school hoe je hout kunt bewerken om allerlei werkstukken met handgereedschap en met verschillende machines te maken. Daarnaast leer je bouwtekeningen te lezen en zelf te maken op de computer, je leert metselen, bestrating leggen, reclametechniek, schilderen, ontwerpen. Je werkt met een lasersnijder en je gebruikt een VR bril om presentaties te bekijken.

Wat kun je met BWI na het vmbo?

Bouwen, Wonen en Interieur is een veelzijdige bedrijfstak. Waar anders kun je zo gevarieerd de richting kiezen waarin je gaat werken. Infra (wegen en landschappen), metselen, meubelmaken, bouwen van winkelinterieurs of mooie stands op een beurs, schilderen of afwerken, timmeren, houtbewerking met machines of in de creatieve hoek met interieuradvies, ontwerpen of sign (belettering) zijn enkele voorbeelden. Maar ook je werkplek is veelzijdig. Wat denk je bijvoorbeeld van werken op kantoor waar je de planning maakt of een ontwerp, in een hal met computergestuurde machines, op de bouwplaats een gebouw neerzetten of een verbouwing bij mensen thuis. Maar ook een combinatie van deze werkplekken komt veel voor. Je kunt werken bij een groot of klein bedrijf of als zelfstandig ondernemer.

Met Bouwen, Wonen en Interieur kun je werken op de bouw en een gebouw neerzetten waar je trots op mag zijn!