header image

vmbo tl

Theoretische leerweg

Direct aanmelden voor deze opleiding

Ga naar het aanmeldformulier

Theoretische leerweg

Op het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs bereid je je voor om een beroep te gaan leren of er is een mogelijkheid om door te stromen naar de havo. Het vmbo duurt vier jaar.

Theoretische leerweg

Deze leerweg is er voor leerlingen die weinig moeite met leren hebben en die zich nog niet willen voorbereiden op een specifieke opleiding. In klas 3 kies je een sector: techniek, handel en administratie of zorg en welzijn en ga je drie weken op stage. In klas 3 krijg je een jaar lang een beroepsgericht vak, dat helpt je om uit te zoeken of je na het vmbo door wilt naar havo-4 of naar het mbo niveau 3-4.

Ben je nog aan het twijfelen tussen theoretische leerweg en de havo? Misschien is de VakHavo dan iets voor jou! Hier krijg je naast theorielessen ook veel praktijk. Lees hieronder meer over de VakHavo.

VakMavo Gomarus College Groningen

De VakMavo is een nieuwe kijk op en uitvoering van de theoretische leerweg. Naast theorievakken volgen de leerlingen ook praktijkvakken, ICT en zijn we bezig met het leren kiezen. Speerpunten zijn: meer te kiezen, daarmee meer mogelijkheden tot maatwerk en een goede voorbereiding op vervolg(opleiding).

Doordat we een brede vmbo opleiding aanbieden beschikken we over goede beroepsgerichte afdelingen waarin ook de VakMavo leerlingen in alle leerjaren lessen volgen en centraal examen doen. In het laatste jaar kunnen leerlingen door middel van keuzemodules zich verdiepen in wat zij willen en/of goed in zijn. De leerlingen stromen na de VakMavo in de meeste gevallen door naar het mbo. Voor de leerlingen die dat willen en kunnen hebben we een goede aansluiting op havo 4. 

“Als leerlingen kiezen wat ze leuk vinden, zijn ze meer gemotiveerd”

Nieuwe leerweg: Zorg & Welzijn

Leren in de praktijk. Dat is waar je volgens veel leerlingen en leraren het meeste van leert. Zorg & Welzijn speelt hierop in door naast theorielessen, veel praktijklessen te bieden. Leerlingen leren van echte mensen en van echte bedrijven. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de video!

Theoretische leerweg wordt aangeboden op de volgende locaties