header image

Havo of Vakhavo

Havo

Havo

De havo bereidt je voor op het hoger beroepsonderwijs (hbo) of het vwo. De havo past bij jou als je slim bent en praktisch bent ingesteld, maar vooral leert door theorie. Op de havo krijg je namelijk vooral theorielessen, waarmee jij je breed kunt ontwikkelen.

Op de havo krijgen leerlingen naast algemeen vormende vakken als Nederlands, Engels, Duits, wiskunde, scheikunde en biologie ook het projectvak Onderzoeken & Ontwerpen. Hier wordt met verschillende thema’s gewerkt aan onderzoek, modelvorming, technisch tekenen, plannen, organiseren en presenteren. Voordat de leerlingen naar de bovenbouw gaan, kiezen zij een profiel dat bij hen past en aansluit bij hun vervolgstudie. De mentor en decaan kunnen helpen bij het maken van een keuze: 

• Cultuur & Maatschappij (C&M) 

• Economie & Maatschappij (E&M) 

• Natuur & Gezondheid (N&G) 

• Natuur & Techniek (N&T) 

Vakhavo

Heb jij een havo-advies en wil je meer praktijk? Op Vondelpad 2 en Magnolia kun je ook de Vakhavo volgen. Dit is een opleiding waarbij je ook praktijklessen op havo-niveau volgt. De schoolvakken Frans en O&O maken plaats voor meer praktische vakken: Mens & Dienstverlenen en Techniek & Vakmanschap. In het tweede leerjaar krijgen de leerlingen ook CreativeLab en gaan ze drie uur in de week aan de slag op een praktijkafdeling naar keuze. 

Op de Vakhavo vind je leerlingen die, naast hun theorielessen op havo niveau, ook praktijklessen volgen. Ideaal als je twijfelt tussen TL of havo. Of graag havo wilt doen met meer praktijk. Zo kom je er al in de onderbouw achter welke richting het beste bij jou past! 

Wil je meer weten over de VakHavo? Via onderstaande link vind je uitgebreide informatie.

Havo wordt aangeboden op de volgende locaties