header image

vmbo gl

Gemengde leerweg

Direct aanmelden voor deze opleiding

Ga naar het aanmeldformulier

Gemengde leerweg

Op het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs bereid je je voor om een beroep te gaan leren. Het vmbo duurt vier jaar.

Gemengde leerweg

Deze leerweg is er voor leerlingen die weinig moeite hebben met leren en ook graag een praktijkgericht vak krijgen. Je doet examen in vijf theorievakken en in één praktijkgericht vak. In klas 3 kies je een sector: techniek, handel en administratie of zorg en welzijn en ga je drie weken op stage. Je wordt met gemengde leerweg voorbereid voor mbo niveau 3 (vakopleidingen) en niveau 4 (middenkaderopleidingen).

VakMavo Gomarus College

De VakMavo is de gemengde leerweg in een modern jasje. Naast theorievakken volgen de leerlingen ook praktijkvakken, ICT en zijn we bezig met het leren kiezen. Speerpunten zijn: meer te kiezen, daarmee meer mogelijkheden tot maatwerk en een goede voorbereiding op vervolg(opleiding).

Doordat we een brede vmbo opleiding aanbieden beschikken we over goede beroepsgerichte afdelingen waarin ook de VakMavo leerlingen in alle leerjaren lessen volgen en centraal examen doen. In het laatste jaar kunnen leerlingen door middel van keuzemodules zich verdiepen in wat zij willen en/of goed in zijn. De leerlingen stromen na de VakMavo in de meeste gevallen door naar het mbo.

“Als leerlingen kiezen wat ze leuk vinden, zijn ze gemotiveerder”

Nieuwe leerweg: Zorg & Welzijn

Leren in de praktijk. Dat is waar je volgens veel leerlingen en leraren het meeste van leert. Zorg & Welzijn speelt hierop in door naast theorielessen, veel praktijklessen te bieden. Leerlingen leren van echte mensen en van echte bedrijven. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de video!

Gemengde leerweg wordt aangeboden op de volgende locatie