header image

EO

Kader (Vakcollege)

Profiel Economie & Ondernemen (Vakcollege)

De brede beroepsgerichte opleiding Economie & Ondernemen (E&O) laat jou zien wat er komt kijken bij het runnen van een (eigen) bedrijf, zowel voor als achter de schermen.

Een ‘brede’ opleiding, omdat je bij Economie & Ondernemen veel skills leert waar je altijd iets aan hebt, zoals communiceren, omgaan met mensen, omgaan met geld, enzovoorts. ‘Beroepsgericht’, omdat we bij E&O altijd proberen te leren wat het werken in het beroepenveld Economie & Ondernemen inhoudt. We proberen het ‘echte’ werk na te doen! Daarvan leer je toch het meest?!

We hebben in zowel klas 3 als in klas 4 een uitgebreid en leerzaam programma. Denk hierbij aan verkopen, het opzetten van een webshop, het inrichten van een etalage, het bijhouden van de administratie en werken in de logistiek. Als je het leuk lijkt om kennis te maken met verschillende afdelingen in een bedrijf, graag met mensen werkt, plezier hebt in het werken achter een PC, graag met geld werkt en het leuk vindt daarmee te rekenen, dan is E&O wellicht wat voor jou! Je legt dan een goede basis voor beroepen als: verkoper, ICT-medewerker, grafisch vormgever, juridisch medewerker, zelfstandig ondernemer (eigen baas), secretaresse, logistiek medewerker of administratief medewerker.

Food&Stuff

Sinds een paar jaar hebben we in onze school een echte schoolwinkel, ván leerlingen en vóór leerlingen. Onze leerlingen leren daar op een praktische manier om te gaan met collega’s en klanten, nadenken over prijzen, het presenteren van het bedrijf en de artikelen, reclameacties bedenken, bedenken welke producten we zouden moeten verkopen (=marketing), etalages maken, werken met kassa’s, enz. Een leerzame plek, gewoon in onze eigen school.

De winkel hebben we bij de start feestelijk geopend. Ondernemer en BN’er Ben Woldring heeft dit toen officieel voor ons gedaan. Zie voor een verslag van het Gomarus College en Oog TV onderstaande link. Helemaal onderaan de pagina kunt u doorklikken naar een videoverslag.

Wat kun je met E&O na het vmbo?

E&O is een mooie vooropleiding voor de economische richtingen van het mbo, waar de meeste van onze leerlingen terecht komen op niveau 2, 3 en/of 4. Qua leermethode en aanpak proberen we leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op en aan te sluiten bij de bedrijfspraktijk. Je krijgt op deze manier een prima vooropleiding voor het mbo in de richting van administratief, secretarieel, commercieel, detailhandel, internationale groothandel en logistiek.