header image

Praktische informatie

Hoogbegaafdheid

Zit je in groep 7/8 en kun je wel wat extra uitdaging gebruiken? Op het Gomarus College hebben we extra aandacht voor het ontwikkelen van jouw talenten. Talenten heb je in alle soorten en maten. Denk hierbij aan cognitieve, sportieve, creatieve en praktische talenten. Ook voor (hoog)begaafde leerlingen bieden we onderwijs op maat aan.

Hoogbegaafde leerlingen kunnen zich bij het reguliere onderwijsaanbod gaan vervelen, interesse verliezen, onderpresteren en daardoor onterecht afstromen. Daarom is vaak een andere aanpak nodig en een leerroute met extra uitdaging.  We noemen dat ‘Tijd voor Talent’. Speciaal voor leerlingen uit groep 7/8 bieden we daarom op Vondelpad 3 een traject aan om hen een passend schoolprogramma te bieden.

Traject 48plus 
Dit traject begint al vóór de leerlingen bij ons op school komen. Leerlingen uit groep 7/8 van de basisschool gaan al een aantal keren bij ons naar school. Onder leiding van een vakdocent gaan ze aan de slag met uitdagende onderwerpen en worden ze gestimuleerd verder te denken.  
Het traject bestaat uit vier modules van acht weken (vandaar de naam 48Plus), waarbij de leerlingen om de week een blokuur les krijgen. In de tussenliggende weken krijgen de leerlingen huiswerk dat ze op hun eigen school eigen maken. 
Alle leerlingen die (qua identiteit en toekomstperspectief) toelaatbaar zijn op onze vestiging van het Gomarus College kunnen meedoen. Dit gebeurt in overleg met ouders en de basisschool van het betreffende kind. 

Reactieformulier 
Hebben we je interesse gewekt en wil je meer weten vul dan onderstaande formulier in. We nemen zo spoedig mogelijk contact op.  

Reactie formulier “Tijd voor talent”

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Over welk onderdeel van Tijd voor Talent gaat de vraag?
Ik heb de volgende vraag/reactie: