header img

Praktische informatie

Boeken en andere leermiddelen bestellen 

We willen het ouders en verzorgers zo gemakkelijk mogelijk maken en bestellen daarom vanuit school de benodigde fysieke boeken en digitale leermiddelen. De leverancier van de boeken en leermiddelen is OsingadeJong. De boeken worden door deze leverancier via Post.nl naar het bij ons bekende huisadres verzonden.  

Hoe het werkt: 

 • School bestelt de juiste boeken en andere leermiddelen voor alle leerlingen bij OsingadeJong.  
 • Je krijgt van OsingadeJong een mail met de uitleg over de bestelling.   
  • De bestelling is te volgen via mijnleermiddelen.nl Op deze site kun je inloggen met een leerlingcode en een leerlingnummer. Die vind je in de mail van OsingadeJong.  
  • Er wordt gevraagd het adres te controleren zodat de boeken op het juiste adres bezorgd worden.  
  • Er wordt uitgelegd hoe je de track en trace kunt vinden van jouw leermiddelenpakket.  
  • Er wordt uitgelegd hoe je de bezorgvoorkeuren van Post.nl kunt aanpassen. Handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent tijdens de levering.  
 • Je krijgt een mail wanneer je pakket bij OsingadeJong is ingepakt.  
 • Je krijgt een mail van OsingadeJong wanneer je pakket is overgedragen aan Post.nl. 
 •  Je krijgt de boeken thuisbezorgd. Controleer bij ontvangst van de boeken of deze overeenkomen met de boeken die op de pakbon staan. Soms worden boeken na-geleverd. Kijk op mijnleermiddelen.nl voor de complete boekenlijst, op deze site kunt u inloggen met een leerlingcode en een leerlingnummer. Die vindt u in de mail van OsingadeJong.  Als u boeken mist, neemt u dan contact op met OsingadeJong, via het telefoonnummer 0515-580081. 
 • Je krijgt van OsingadeJong een mail met uitleg over:  
  • Hoe je digitale leermiddelen kunt gebruiken.  
  • Hoe je kunt checken of er misschien nog boeken nageleverd worden. Deze boeken worden later alsnog bij je thuisbezorgd.  
  • De mogelijkheid om aanvullende schoolartikelen bij dit bedrijf te bestellen. Het gaat dan om zaken als schriften, pennen, een rekenmachine en een geodriehoek. Je bent volledig vrij om deze schoolspulletjes hier te bestellen of ergens anders te kopen.   
 • Tijd om de boeken te kaften en daarna op school te gebruiken.  
 • Aan het eind van het schooljaar ontvang je via OsingadeJong een mail met een inleverinstructie. Als je een boek mist of als een boek beschadigd is kan een boete in rekening worden gebracht. 

Veel gestelde vragen en antwoorden leermiddelen.

Actuele storingen

NrVraagAntwoord
1Ik wil leermiddelen voor mijn kind bestellen voor het aankomende schooljaar. Wat moet ik doen?Als ouder hoeft u geen leermiddelen te bestellen. Alle boeken & licenties worden door school besteld en bij u thuis afgeleverd.
2Ik heb de leermiddelen voor het komend schooljaar voor mijn kind ontvangen. Hoe weet ik of ik alles heb?Bij elke levering door Osingadejong wordt een bestellijst meegestuurd, deze kunt u controleren (zie ook het antwoord bij vraag 5)
3Ik wil graag een extra boekenpakket bestellen, kom ik hiervoor in aanmerking? 
 
En zo ja, voor wie zijn deze extra kosten?
Bij lichamelijke beperking van een leerling 
– In uitzonderlijke gevallen (ter beoordeling van de teamleider(s) op locatie) 
– Voor dyslexie leerlingen (ter beoordeling van de teamleider(s) op locatie) 
 
Indien u hiervoor in aanmerking denkt te komen kunt u zich melden bij de administratie van uw school. In alle andere gevallen dan hierboven genoemd zijn de kosten voor een extra boekenpakket voor de ouders. 
4Mijn kind is een leermiddel kwijtgeraakt. 
Wat moet ik doen? 
U kunt het leermiddel zelf opnieuw bestellen bij 
1.     Osingadejong klik hier of
2.     Neem contact op met de medewerkers van het boekenfonds klik hier 
De kosten voor zoekgeraakte leermiddelen zijn voor de ouders. 
5Ik heb niet alle leermiddelen voor alle vakken van mijn kind ontvangen, wat moet ik doen? 1. mogelijk staat het leermiddel op nalevering, controleer de afleverlijst die u heeft ontvangen bij de levering van de leermiddelen. Staat het leermiddel op nalevering dan hoeft u niks te doen
2. via www.mijnleermiddelen.nl heeft u inzicht in de complete lijst met bestellingen en naleveringen.
3. in alle andere gevallen, of als het nog niet duidelijk is, neem contact op met OsingadeJong klik hier 
6Ik heb een leermiddel voor een vak ontvangen wat mijn kind niet volgt. Wat moet ik doen? Neem contact op met OsingadeJong klik hier 
7Waar vind ik de digitale licenties die mijn kind nodig heeft? De licenties staan in de ELO (elektronische leeromgeving) in Magister 
8Mijn kind stroomt op/af, kiest een ander vak en heeft andere leermiddelen nodig. Hoe krijgt mijn kind nu de juiste leermiddelen? 
 
En wat doe ik met de leermiddelen die niet meer gebruikt worden? 
Geef de wijziging door aan de decaan op de locatie waar uw kind onderwijs volgt; de wijziging wordt verwerkt en de leermiddelen worden thuisgestuurd.  
 
In te leveren leermiddelen, zie antw. bij vraag 9. 
9Mijn kind gaat ivm. een verhuizing naar een andere school, hoe stuur ik de leermiddelen retour? 1. leermiddelen moeten door leerling online aangemeld worden (volg de instructie, klik hier); 
2. het fysieke pakket met leermiddelen opsturen naar Osingadejong. Voor adresgegevens, klik hier
10Mijn kind heeft een leermiddel ontvangen dat beschadigd is, wat moet ik doen? Zie de instructie die u hierover hebt ontvangen bij de levering door Osingadejong 
11Het leermiddel van mijn kind valt uit elkaar/ is beschadigd/ heeft waterschade en moet vervangen worden, wat moet ik doen?  Neem contact op met de medewerkers van het boekenfonds op mailadres klik hier De kosten voor beschadigde leermiddelen zijn voor de ouders. 

Op dit moment zijn er geen storingen bekend

Contact

Osingadejong
website: https://www.osingadejong.nl

Boekenfonds Gomarus College
Mail: boeken@gomaruscollege.nl